Dorpen en Steden

BITBURG

Ligging: In het zuiden van de Eifel
Landschap: Stadje met bossen, stuwmeer, vulkanische heuvels
Bezienswaardig: Veel natuurschoon
Activiteiten: Winkelen, terrasje, rondleiding in de bierbrouwerij
Proeven: Bitburger bier, streekgerechten
Sfeer: Gezellig, rustig

www.bitburg.de

                  

 

TRIER

De stad werd omstreeks 15 voor Christus gesticht door de Romeinse keizer Augustus. Als handelsstad en bestuurscentrum genoot het grote welvaart en rijkdom. Veel monumenten uit deze Romeinse periode zijn in een verrassend goede staat te bewonderen in de stad. Nergens ten noorden van de Alpen zijn het er zoveel, waarvan tevens een aantal op de UNESCO-wereldcultuurerfgoedlijst staan. Bezoek hier zeker het Amfitheater, de Porta Nigra, de Grote Markt, …

De rivier de Moezel deelt de stad in twee delen. De meest oude gebouwen en musea bevinden zich in het aantrekkelijke oude stadscentrum.
Ook om te shoppen is Trier zeker een bezoekje waard!

www.trier.de

 Trier panorama

 

BERNKASTEL-KUES

Beleef de indrukwekkende sfeer in de historische binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Geniet van de beroemde moezelwijnen bij een wijnproeverij of gedurende een rondleiding door de beroemde steile wijngaarden van de Midden-Moezel. Bernkastel-Kues is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen of fietstochten en ook een boottocht mag u niet missen! Ga in de Moezelregio een keertje naar een typisch straatfeest of naar een romantische kerstmarkt.

www.bernkastel.de

 

WITTLICH

De regionale hoofdstad Wittlich ligt midden in de Wittlicher Slenk en wordt omgeven door 24 idyllisch gelegen plaatsen die de streekgemeente Wittlich-Land vormen. Het centrum met historische stadskern is centraal punt van het Maare-Moezel-fietspad. Als winkelstad biedt Wittlich talrijke mogelijkheden van huiselijke boodschappen tot grotere warenhuizen.

    

www.wittlich.de

 

Tips

Wandelingen

Eten & drinken