Tips

SPORT EN PLEZIER

Dorint Hotel
Sauna 7 euro
Fitness zaal 7,50 euro
Bowling 14 euro per piste
Tennis 10 euro per piste /uur
Squash 6 euro per terrain /1/2 uur
Klimmuur  “Afunti” / boogschieten op reservatie  +49 656 996 39 59
Golfterrein Bitgolf (op 8km)

STUWMEER,  BIERSDORF AM SEE

Het stuwmeer bij Biersdorf vormt het toeristische centrum van de Zuid-Eifel. Landschappelijk schitterend in het aantrekkelijke dal van de Prüm gelegen. Het oppervlak van het stuwmeer bedraagt 3 hectare en biedt talrijke mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding : waterfietsen, roeien, kanoën, surfen (surfschool) en vissen. Een uitzonderlijke attractie is de fontein in het midden van het stuwmeer. Over de ca. 5 kilometer lange oeverpromenade kan men heerlijk wandelen. Jaarlijks vindt er tijdens het eerste weekend van de maand augustus het populaire stuwmeerfeest plaats met het grote vuurwerk “Stausee in Flammen”. In de directe omgeving van het stuwmeer vindt u verschillende restaurants en cafés.

KARTING,  BITBURG

In Bitburg is er een kartingcircuit waar u naar hartelust kunt racen. De kartpiste bevindt zich buiten en is één van de modernste kartings van Duitsland. Het circuit beschikt over een baan van 6 meter breedte met permanente elektronische tijdregistratie. Openingstijden: ma. t/m vr. van 14.00 – 22.00 uur, op zon- en feestdagen van 11.00 – 22.00 uur. In de winter is het circuit gesloten vanaf 1 november.
De karting is op de voormalige Air-Base (vliegveld) in Bitburg te vinden. Adres: Am Tower 13, 54634 Bitburg, tel. 0049 151 517 989 08

http://aussenkartbahn-bitburg.jimdo.com/

EISSPORTHALLE, BITBURG

In de winter ongeveer vanaf 15 september) is dit een ijspiste en in de zomer (vanaf april) is het een skaterbaan.
Adres: Güterstrasse 7 54634 Bitburg, Tel. +49 65 61-84 47

www.eissporthalle-bitburg.de

BOWLING-BASE, BITBURG

Adres: Charles-Lindbergh-Allee 5 54634 Bitburg, Tel.: +49 6561 9463639

www.bowling-base-bitburg.de

RECREATIEBAD  CASCADE,  BITBURG

Goed weer, slecht weer, winter of zomer: in het recreatiebad Cascade kunt u het hele jaar relaxen, actief zijn of plezier hebben. Cascade biedt voor iedereen wel iets. In het recreatiebekken vindt u o.a. een golfslagbad, snel stromend water en verschillende glijbanen. De “Blackhole” bijvoorbeeld is 55 meter lang en heeft speciale effecten zoals nevel en muziek. De peuters en kleuters kunnen hun hartje ophalen in een “waterspeelplaats” met glijbaan, waterspugers en speelgoed. Ontspannen kunt u zich in de whirlpool en in het regeneratie-bad. In het 50 meter bad kunt u uw baantjes trekken. Van midden mei tot midden september kunt u genieten in het buitenbad. Hier vindt u o.a. verschillende zwembaden voor groot en klein met glijbanen, springplanken, zandbak en zelfs beachvolleyveld.Relaxen kunt u in de saunawereld met wel vijf verschillende soorten sauna’s. Hier kunt u ook genieten van massages, hydrojet en zonnebank.
www.cascadebitburg.de 

DIERENPARKEN

• Wild- en avonturenpark Gondorf, Bitburg: www.eifelpark.de

DSC_0429 DSC_0500
• Eifel-zoo Lünenbach: www.eifel-zoo.de


• Adelaars en wolfspark Kasselburg: http://www.adler-wolfspark.de

DSC_0455 wolvenpark2

• Wild & Erlebenispark Daun: http://wildpark-daun.de/nl/

img_20160726_172734 dsc_0073

ANDERE TIPS

Tips voor uitstapjes met kinderen: www.eifel-mit-kindern.de

Algemene info over het gebied: www.eifel.info

Kloven en een archeologische rondweg bij Kordel: www.lux-trier.info

Natuurparkcentrum Teufelsschlucht: www.teufelsschlucht.de

Dinosaurussen veroveren de Teufelsschlucht: www.dinopark-teufelsschlucht.de

logo

scale-2 scale